Wat is podotherapie ?

 Podotherapie wordt bedreven door podotherapeuten. De titel  “podotherapeut” is een beschermde titel.  De opleiding tot podotherapeut is een 4-jarige fulltime HBO opleiding, die kan worden gevolgd bij Fontys Hogeschool te Eindhoven of Saxion Hogeschool te Enschede. In september 2007 is een deeltijdopleiding tot Podotherapeut gestart in Amsterdam, georganiseerd door Fontys Hogescholen.

De titel podotherapeut mag alleen gevoerd worden wanneer men deze opleiding aan een van de bovengenoemde instituten met succes heeft afgesloten. Bovendien behoort een podotherapeut tot een van de 12 paramedische beroepen. Paramedisch wil zeggen dat de podotherapeut uitsluitend werkt op verwijzing van een praktiserend arts of specialist. Dit is geregeld in artikel 34 van de Wet-BIG.

Sinds 1 januari 2012, zijn wij direct toegankelijk. Dit houd in dat u zonder verwijzing bij ons een afspraak kunt maken. Wel moet er tijdens de anamnese een screening worden gehouden om te kijken of er geen "rode vlaggen" zijn waardoor wij u niet zouden kunnen of mogen behandelen. Ook zonder verwijzing wordt podotherapie grotendeels vergoed, omdat wij gecertificeerd direct toegankelijk zijn.

 


geregistreerd
en opgenomen in


Lid van de


BTWnummer:
163490478B01